Město uspořádalo odborný seminář pro aktéry cestovního ruchu, 71/2023.

Město uspořádalo odborný seminář pro aktéry cestovního ruchu (4)

Ve čtvrtek 20. dubna v dopoledních hodinách proběhl městem Rožnov pod Radhoštěm pořádaný seminář pro poskytovatele služeb v segmentu cestovního ruchu. Účastníci se dozvěděli o novinkách v online marketingu a obdrželi tipy, jak využívat SEO při optimalizaci webu pro vyhledávače. Přednáška obsahovala také ukázky 3D virtuálních prohlídek podniků a veřejných prostranství.

Tisková zpráva č. 71/2023 ze dne 21. 4. 2023

Oblast turistického ruchu je městem Rožnov pod Radhoštěm intenzivně vnímána a je jednou z oblastí, které se město věnuje jako své veřejné vizitce a atraktivní identitě. Účastníci se tak na semináři mohli formou přednášek a prezentací dozvědět, jak jejich podniky mohou být více a efektivněji viděny na webu pomocí nástrojů a principů online marketingu, proč a jak je dobré získávat data o chování návštěvníků jejich webů a sociálních sítí či jakými nástroji SEO optimalizovat web pro vyhledávače. Byly představeny jednotlivé možnosti a způsoby spolupráce s velkým mediálním partnerem a také byl prezentován progresivní a atraktivní prvek 3D virtuálních prohlídek jednotlivých podniků, ale i veřejných prostranství. V průběhu semináře byli účastníci seznámeni na případu casestudy webu visitroznov.cz jakých změn tento portál města za uplynulé období dostál, jaké data je z něj možné získat, jakou roli hraje v podpoře incomingu do města pro jednotlivé aktéry a také důvody a způsoby, jakými město realizuje své mediální kampaně na podporu vícedenních pobytů ve městě pod claimem: Jeden den v Rožnově nestačí. „Poděkování patří kolegům za organizaci semináře, protože i takové aktivity jsou způsobem, jak pomoci podnikatelům působícím na Rožnovsku v oblasti cestovního ruchu. Rožnov připravuje řadu investic, které by měly zkvalitnit pobyt hostů v našem městě, ale samozřejmě bez spolupráce s poskytovateli to nejde. Věřím, že se se všemi v krátké době setkáme na tvůrčím workshopu, jehož cílem by bylo další zkvalitnění všech služeb v oblasti cestovního ruchu,“ dodal na závěr místostarosta města Tomáš Gross.

Zpracovala:
Mgr. Petra Graclíková

MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

T: 571 661 137

M: 603 839 072

Město uspořádalo odborný seminář pro aktéry cestovního ruchu

Město uspořádalo odborný seminář pro aktéry cestovního ruchu (1)

Město uspořádalo odborný seminář pro aktéry cestovního ruchu (4)

Město uspořádalo odborný seminář pro aktéry cestovního ruchu (5)

Město uspořádalo odborný seminář pro aktéry cestovního ruchu (1)

Město uspořádalo odborný seminář pro aktéry cestovního ruchu (3)

Město uspořádalo odborný seminář pro aktéry cestovního ruchu (2)