V Rožnově zasedala povodňová komise a krizový štáb. Naštěstí pouze cvičně, 60/2023.

Cvičení povodňové komise a krizového štábu (1)

V úterý 4. dubna 2023 zasedala v Rožnově pod Radhoštěm povodňová komise města a krizový štáb. Jednalo se o pravidelné cvičení, které má za cíl prověřit připravenost členů povodňové komise na případné povodně.

Tisková zpráva č. 60/2023 ze dne 4. 4. 2023

„Svolání povodňové komise města a krizového štábu ORP dne 4. 4. 2023 v 9,30 hod. v hasičské zbrojnici“. Takovou SMS dostalo dnes ráno více než dvacet členů povodňové komise města, kteří tak byli svolání na pravidelné cvičení této komise. Cvičení svolal odbor životního prostředí a výstavby MěÚ Rožnov jako příslušný vodoprávní úřad v souladu s vodním zákonem. „Hlavní částí programu bylo informování členů o povinnostech vyplývajících z vodního zákona, to znamená, informace o povodních, jak jsou definovány povodňové stavy, postupy povodňových orgánů v případě vyhlášení povodňových stavů a další,“ upřesnila Věra Šulová, tajemnice povodňové komise. Na cvičení proběhlo i proškolení členů krizového štábu. „Členy jsme opětovně seznámili se způsobem vyhlašování krizových stavů, svoláním krizového štábu a se všemi předpisy, které vstupují v platnost v případě vyhlášení krizového stavu. Zejména je nutné pravidelně aktualizovat kontakty na členy krizového štábu tak, aby byli v případě potřeby k zastižení,“ uvedla Martina Jurčová, tajemnice krizového štábu ORP Rožnov pod Radhoštěm. Na zasedání povodňové komise bylo také představeno využívání mobilní aplikace Munipolis, která umožňuje občanům pomocí telefonu nahlašovat případné povodňové stavy bez časové prodlevy.

Zpracovala:
Mgr. Petra Graclíková

MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

T: 571 661 137

M: 603 839 072

Cvičení povodňové komise a krizového štábu

Cvičení povodňové komise a krizového štábu (1)

Cvičení povodňové komise a krizového štábu (4)

Cvičení povodňové komise a krizového štábu (2)

Cvičení povodňové komise a krizového štábu (3)

Vytvořeno 4.4.2023 15:00:18 | přečteno 542x | petra.graclikova

Stránky jsou vytvořené z projektu: